| Pages:
1
2
3 |
pinuccia
Member

Registered: 8-8-2009
Country Flag: Turkey
Postcrossing Username: pinattina
Member Is Offline
|
|
Ama ama haksızlık bu: İstanbul'da olmamak/olamamak yani
Biz Ankara'da Teknik Color'dan almak zorundayız. Çoğu Keskin Color kartı tabii.
Ankara'da Laden Color'u bir araştırayım ben de. İzmir'den bulduğum birkaç kart çok hoşuma gitti çünkü. |
|
|
Asya_lotus
New Member

Registered: 25-7-2009
Member Is Offline
Mood: excellent
|
|
Quote: Originally posted by bianca77  | | ben de Izmir'de oturuyorum. Degisik türlerde kartpostal bulmakta zorlaniyorum. Izmirli arkadaslar daha çok nerelerden aliyorsunuz kartpostallari??
|
İki gün kartposta macerayı anlatayım size. Dün Karsiyaka carsida butun gun dolastım, karpostalar yuzunden. Bir
kirtasıye girerken soruyosun - karposta varmi, sahibi bana sanki uzaydan gelen adama bakiyolardi. Bir kirtasiyeden karsiya atlattılar -
karsı kırtasiyedeymış varmış. Nerdeee... Sadece Migros sokagında okul karşısında vardı - amo
çeşidi yok. 10 tane çeşidi var - Çorum, Mugla, iki-üç İzmir, Bodrum resimler.
Bügün gittim Menemene. Bir buçuk ay oldu üyesi, 5 kart gönderdim, sadece 1 tane sahibi buldu, bana daha hiç gelmedi.
Düşündüm- postada posta kutusu kiralayım, belki benım postakutusundan çalıyolar. Müdüre direkt
gittim - anlattım, ne için bana posta kutusu lazım, anlattım - postkartlar da zorlanıyoz almaya, bulamıyoruz.
Müdür bana masa altında bir kutu postcartlar çıkarmış - al dedi, kurtar beni, hepisi al. Kutuda en az 500 tane
vardı. Tanesi fiyatı - 1 lira - onlar hazır zaten, pullu. Ben ona dedim, hepisi alamam, maaşı yetmez. Amo
arkadaşları yollarım sizi yanına. Haberi olsun.
Sonra dolaştım Menemen sevgi yolunda. Sadece bir yerde - Osman Akgın Kırtasiyede var onlar. Burda da aldım bir kaç
tane.
Düşündüm - er bugün bu yola çıktım, gideyım Çıgliye, orda da bakalım. Özellikle
bana şu an acele çiçek ve hayvan resimler lazım, çünkü buraya gruba katıldım: http://forum.postcrossing.com/viewthread.php?tid=10602.
Belediye passajında bir garıp kırtasıye var - rastgele girdim oraya. Ve kız beni mutlu etti - çıkardı
bir kutu, en az 300 tane eski-eski gariban postkartlar var. Kim biliyo - kaç sene onlar sahibi bekliyolardı! En az 50 tane orda
seçtım - hayvanlar çeşidi,- ne yazıkki - sadece kuzular... Şu an onlar da beni kurtar.
Sonra Çigli camıı pasajinda dolaştım - orda da bir kırtasıye zaten var, orda özellikle Keskin color
postkartlar var. Ve camii karşısında passaj var - orda da bir kırtasiye dop-dolu postkartlar. Orda en az bir saat keyifli
seçtım kartlar.
Bilmiyodum bu güne kadar, bu iş - çök zormuş burda...
Özür dilerim - tükçe yazmaya zorlanıyom.
Amo beni şimdi kıskanabilirsınız - bir ton postkart yanımda (150 tane) şu an. Ve onlar yarın nereye
gidecekler...
Eve gelince - posta kutusuna baktım, ve birinci iki postakartı geldi! |
|
|
nihan
Member

Registered: 23-3-2006
Postcrossing Username: nihan
Member Is Offline
Mood: back home after a great trip
|
|
Arkadaslar Keskin Color un kartları hem çok kaliteli hem de fiyatı cok uygun. ben Adapazarında yaşıyorum, burda sadece 1
kırtasiye kartpostal satıyor o da Allahtan Keskin Colordan alıyor kartları. burdaki satıs fiyatı 25 kurus ama bana 15
kurusa veriyorlar, ee o kadar cok alınca tabii tanıdık olduk artık yine de istanbula her gidisimde fırsat bulursam keskin colora ugramaya çalısıyorum ama dükkandan bir
türlü çıkamıyorum seçenek cok olunca...
herkese Keskin Coloru tavsiye ediyorum. Laden (Livan etiktçilik) de iyi ama çeşit fazla değil onlarda. |
|
|
dellilah
New Member

Registered: 5-9-2009
Member Is Offline
Mood: No Mood
|
|
Quote: Originally posted by Asya_lotus  | Quote: Originally posted by bianca77  | | ben de Izmir'de oturuyorum. Degisik türlerde kartpostal bulmakta zorlaniyorum. Izmirli arkadaslar daha çok nerelerden aliyorsunuz kartpostallari??
|
İki gün kartposta macerayı anlatayım size. Dün Karsiyaka carsida butun gun dolastım, karpostalar yuzunden. Bir kirtasıye
girerken soruyosun - karposta varmi, sahibi bana sanki uzaydan gelen adama bakiyolardi. Bir kirtasiyeden karsiya atlattılar - karsı
kırtasiyedeymış varmış. Nerdeee... Sadece Migros sokagında okul karşısında vardı - amo çeşidi
yok. 10 tane çeşidi var - Çorum, Mugla, iki-üç İzmir, Bodrum resimler.
Bügün gittim Menemene. Bir buçuk ay oldu üyesi, 5 kart gönderdim, sadece 1 tane sahibi buldu, bana daha hiç gelmedi. Düşündüm- postada posta
kutusu kiralayım, belki benım postakutusundan çalıyolar. Müdüre direkt gittim - anlattım, ne için bana posta kutusu lazım,
anlattım - postkartlar da zorlanıyoz almaya, bulamıyoruz. Müdür bana masa altında bir kutu postcartlar çıkarmış -
al dedi, kurtar beni, hepisi al. Kutuda en az 500 tane vardı. Tanesi fiyatı - 1 lira - onlar hazır zaten, pullu. Ben ona dedim, hepisi
alamam, maaşı yetmez. Amo arkadaşları yollarım sizi yanına. Haberi olsun.
Sonra dolaştım Menemen sevgi yolunda. Sadece bir yerde - Osman Akgın Kırtasiyede var onlar. Burda da aldım bir kaç
tane.
Düşündüm - er bugün bu yola çıktım, gideyım Çıgliye, orda da bakalım. Özellikle bana şu an acele çiçek ve
hayvan resimler lazım, çünkü buraya gruba katıldım: http://forum.postcrossing.com/viewthread.php?tid=10602.
Belediye passajında bir garıp kırtasıye var - rastgele girdim oraya. Ve kız beni mutlu etti - çıkardı bir
kutu, en az 300 tane eski-eski gariban postkartlar var. Kim biliyo - kaç sene onlar sahibi bekliyolardı! En az 50 tane orda seçtım -
hayvanlar çeşidi,- ne yazıkki - sadece kuzular... Şu an onlar da beni kurtar.
Sonra Çigli camıı pasajinda dolaştım - orda da bir kırtasıye zaten var, orda özellikle Keskin color postkartlar
var. Ve camii karşısında passaj var - orda da bir kırtasiye dop-dolu postkartlar. Orda en az bir saat keyifli seçtım kartlar.
Bilmiyodum bu güne kadar, bu iş - çök zormuş burda...
Özür dilerim - tükçe yazmaya zorlanıyom.
Amo beni şimdi kıskanabilirsınız - bir ton postkart yanımda (150 tane) şu an. Ve onlar yarın nereye
gidecekler...
Eve gelince - posta kutusuna baktım, ve birinci iki postakartı geldi! |
merhabalar,
çiğlide bahsettiğiniz yer neresi acaba? ben de bir izmirli olarak inanılmaz zorlanıyorum kart ararken 
işyerim çiğli de olduğu için tarif edebilrseniz çok sevinirim.
bildiğim bir tek istasyonaltı var orda.
şimdiden teşekkürler. |
|
|
Asya_lotus
New Member

Member Is Offline
|
|
Quote: Originally posted by dellilah  | Quote: Originally posted by Asya_lotus  | Quote: Originally posted by bianca77  | | ben de Izmir'de oturuyorum. Degisik türlerde kartpostal bulmakta zorlaniyorum. Izmirli arkadaslar daha çok nerelerden aliyorsunuz kartpostallari??
|
İki gün kartposta macerayı anlatayım size. Dün Karsiyaka carsida butun gun dolastım, karpostalar yuzunden |
merhabalar,
çiğlide bahsettiğiniz yer neresi acaba? ben de bir izmirli olarak inanılmaz zorlanıyorum kart ararken 
işyerim çiğli de olduğu için tarif edebilrseniz çok sevinirim.
bildiğim bir tek istasyonaltı var orda.
şimdiden teşekkürler. |
yi geceler, dellilah!
1.Eski Çigli Belediye passajine gir, er otoyolda direkt giriyosun - tam karşisinda küçük bir kırtasiye. 2.Kahveler
karşısında camıı var - onu passaj içinde de var kırtasiye - çicekçi karşisinda . 3.Camii karsisinda
da passaj var - icerde Çagdas fatura odeme nokta, yanında kitab dükkani var. Burda keyıfli seçebilirsın. Ben bu
gükkanda 15 tane kartposta seçtim ve sadece 1 lira 15 kuruş ödedim.
 |
|
|
dellilah
New Member

Registered: 5-9-2009
Member Is Offline
|
|
teşekkür ederim.pazartesi iş çıkışı bulmaya çalışıcam 
genelde 50 kuruştan aldım ben çoğunu burada yazanları okuyunca inanamadım 
|
|
|
Asya_lotus
New Member

Member Is Offline
|
|
Quote: Originally posted by dellilah  | teşekkür ederim.pazartesi iş çıkışı bulmaya çalışıcam 
genelde 50 kuruştan aldım ben çoğunu burada yazanları okuyunca inanamadım 
|
50 kuruştan daha hiç bir yerde karşılamadım - genelde 20-25 kuruş. Karşiyaka çarşi içinde Migros
sokaginda okul var. Okul karşisinda da kirtasiyede 25 kuruşta. |
|
|
mademoiselleSugarlump
New Member

Registered: 18-10-2009
Member Is Offline
|
|
Merhaba,
tam da internette Ankarada nerelerden kartpostal bulabilicegimle ilgili bilgi ararken, kendim gibi posrcrosser'larin yardimlarina kavustum 
Keskin color'un urunleri Teknik color'da bulunuyor demissiniz, peki nerde bu yer? diskapidaysa tarif edebilir misiniz, diskapiyi pek bilmiyorum da..
orasi disinda da daha merkezi bir yerlerde bulamicam galiba.. ve cok acil ihtiyacim var kartlara 
bir de turistik kartlar/sehir kartlari disinda degisik/guzel resimli kartpostal satan yerler biliyor musunuz ankara'da? (istanbul da olur,
gidebilirsem bir gun bakarim)
cok tesekkurler simdiden  |
|
|
bodrumlu
Turkish Community moderator

Registered: 15-9-2008
Postcrossing Username: bodrumlu
Member Is Offline
Mood: happy
|
|
Quote: Originally posted by Mete  | Istanbul'da olsan cokca yer söyleyebilirim kartpostal alabilecegin.
Ben Eminönü'nde 6 kurusa al?yorum, gercekten cok dukkan, cok cesit var. Ben özellikle Keskincolor'dan aliyorum, forumdan nihan tavsiye etmisti. duvar
duvar kartpostal var 200-300 tane aliyorum her gittigimde, hepsi de kaliteli, ne ararsam buluyorum.
internetten hic denemedim, ama havaleydi kargoydu derken astari yüzünden pahaliya gelir bence. |
Mete'nin bu mesajina binaen ben de Keskin color'dan almaya basladim. Surekli oradan aliyorum artik. Yalniz kartlarin tanesi 7 kurus oldu, bilginize
 |
|
|
essosb
Member

Registered: 17-11-2008
Country Flag: USA
Member Is Offline
Mood: laptop malfunction - have to take a break from PXing
|
|
Arkadaslar, Ankara'da nereden kartpostal aliyorsunuz? Yardimci olabilirseniz sevinirim. |
|
|
pinuccia
Member

Member Is Offline
|
|
Ankara'da Teknik Color'dan alabilirsin. Adres:
Yeni Ziraat Mah. 14. Sokak No:19/A Dışkapı
Tel: 384 27 48 / 341 81 84-85
Dışkapı'daki İller Bankası'nın arka sokağında. Kızılay'dan Etlik otobüsüne falan binersen İller
Bankası durağında inip 2 dakika da yürüyerek rahatlıkla ulaşabilirsin.
Ben yine de derim ki Türkiye'de kartları İstanbul'dan, pulları Ankara Ulus Merkez Postane'den almak lazım  |
|
|
essosb
Member

Registered: 17-11-2008
Country Flag: USA
Member Is Offline
Mood: laptop malfunction - have to take a break from PXing
|
|
Arkadaslar, bugun Ankara Teknik Color'a gittim.
Ne yazikki Ankara manzaralari disinda baska cesit yok, ama hic yoktan iyidir.
Tanesi 10 kurustan, ama biraz dil dokunce 7.5 kurustan(+kdv) verdiler.
PS: pinuccia adres icin tesekkur ederim. |
|
|
Kubii92
New Member

Registered: 11-4-2009
Member Is Offline
Mood: looking for country flags..Please PM me
|
|
Istanbul'da Ankara caddesi üzerindeki Keskin Color'a ugrayın derim.Tam bir kartpostal cenneti üst katı..Tanesi 10 kuruş kartların. |
|
|
redsaxxon
New Member

Registered: 27-1-2010
Member Is Offline
|
|
İzmir'den merhaba,
Postcrossing'e yeni katıldım ve ilk kartlarımı bugün yolladım. Merkez postahaneden kart aldım ben, başka bir yerde
aramadım. Merkez postahanede filateli bolumunde kart satıyorlar, normalde satılmıyor ancak filateli bölümünden cok güzel kartlar
alabilirsiniz. Mesela ben bu sene 2010 Kültür Başkenti İstanbul kartlarından aldım. Yollanabilecek çok hoş kartlar. Dokuz
adet farklı kart bunlar takım satılıyor 90 krş tanesi. Üstünde baskı şeklinde pul var. Yani tek masrafı 90
krş. yaz-yolla kartı şekillerinden. Filatelik
olarakta önemli bir karttır bu serileri. Başka başka kartlarda mevcut filateli masalarında. Bildigim kadarıyla her ilde
merkez postahanelerde var bu kartlardan aklınızda olsun.
iyi günler. |
|
|
bgunseren
New Member

Registered: 9-2-2010
Member Is Offline
|
|
Selam ben de az once Ankaradan 5 tane kart attim
iclerinde Ptt'nin internet sitesindeki gruba göre 1 ve 2. grupta olan ülkeler vardı ancak bunların fiyatları nedir
ulkeler 3 gruba ayrılmıs bu mesafeye gore herhalde ancak
90 kurus dedi 1 ve 2 için ama yok 1 tl'lik pul yapıstırın dedi
iyi dedim eyvallah ama nedir bunun kuralı
birde eskiden kimse ile muhatap olmadan kutuya atabiliyorduk gerci damga safhasını goremiyorsun o zaman ama kimse ile muhatap olmuyorsun.
Ulustan 50 kurusa aldigim keskin ve hitit color kartları ile tanesi 1.5 tl ye gelmis oldu... |
|
|
bgunseren
New Member

Registered: 9-2-2010
Member Is Offline
|
|
Ben de ugradim Teknik colora 50 tane Ankara 20 tane Ataturk kartpostali aldim
biraz bizden ve ne yapmaya calistigimizdan bahsettin
cok ilgilendiler ve yardimci oldular sagolsunlar
hepinize tavsiye ederim fiyatta 10 krs gercekten 50 krsa satanlara ne diyim bilmiyorum
|
|
|
pinuccia
Member

Member Is Offline
|
|
Quote: Originally posted by bgunseren  | Selam ben de az once Ankaradan 5 tane kart attim
iclerinde Ptt'nin internet sitesindeki gruba göre 1 ve 2. grupta olan ülkeler vardı ancak bunların fiyatları nedir
ulkeler 3 gruba ayrılmıs bu mesafeye gore herhalde ancak
90 kurus dedi 1 ve 2 için ama yok 1 tl'lik pul yapıstırın dedi
iyi dedim eyvallah ama nedir bunun kuralı
birde eskiden kimse ile muhatap olmadan kutuya atabiliyorduk gerci damga safhasını goremiyorsun o zaman ama kimse ile muhatap olmuyorsun.
Ulustan 50 kurusa aldigim keskin ve hitit color kartları ile tanesi 1.5 tl ye gelmis oldu... |
Arkadaşlar,
Kartpostallarda (zarfa girmedikleri sürece) gönderi ücreti standart 90 kuruş: http://www.ptt.gov.tr/tr/tarife/1.htm
Lütfen fazla ücret talep eden PTT'lerde denk gelirseniz uyarın. |
|
|
redsaxxon
New Member

Registered: 27-1-2010
Member Is Offline
|
|
Quote: Originally posted by bgunseren  | Ben de ugradim Teknik colora 50 tane Ankara 20 tane Ataturk kartpostali aldim
biraz bizden ve ne yapmaya calistigimizdan bahsettin
cok ilgilendiler ve yardimci oldular sagolsunlar
hepinize tavsiye ederim fiyatta 10 krs gercekten 50 krsa satanlara ne diyim bilmiyorum
|
Ahh ahh... aslında online gir katalog sitesi acsalar satış için cok mutlu olurdum.
İzmirde büyük bir sorun aslında kart bulmak. Kırtasıyelerde cok berbat kartlar var. Alınmaz yollanmaz yani. Cok çirkinler.
 |
|
|
pinuccia
Member

Member Is Offline
|
|
1 Agustos 2010'da Ankara Dışkapı'da Keskin Color şube açıyor. Herkesin bilgisine... |
|
|
bodrumlu

Member Is Offline
|
|
Keskin Color'a her gittiğimde 100-200 arası kart aldığımda her seferinde dükkan sahibinin bana "ne yapacaksın bu kadar
kartı?" diyerek şüpheli gözlerle bakmasından bıktım. Biri şu adama Türkiye'de de kartpostal koleksiyoncusu olabileceğini açıklasın artık... |
|
|
pinuccia
Member

Member Is Offline
|
|
Geçen hafta Antalya - Güney Color'dan aldım kartlarımı. Alacağınız kart sayısı 100'ü geçince tanesini 5
kuruştan veriyorlar. Güney sahillerimizin ve tarihi yerlerimizin yüzlerce değişik kartı var ama Güney Color sadece Antalya'da. |
|
|
melankolik
New Member

Registered: 22-10-2010
Member Is Offline
|
|
İstanbul içinde 1 numaralı üretici KeskinColor'dur çoklu alımlarda indirim de yaparlar. Çok güzel çeşitleri olsa da ben yine de
Avrupa'dan gelen kartpostallar kadar çeşitli olduğunu düşünmüyorum. Ciddi bir sıkıntı var. |
|
|
berilto
New Member

Registered: 23-1-2011
Member Is Offline
|
|
Quote: Originally posted by bianca77  | | ben de Izmir'de oturuyorum. Degisik türlerde kartpostal bulmakta zorlaniyorum. Izmirli arkadaslar daha çok nerelerden aliyorsunuz kartpostallari??
| İzmir Bornovada Renk Kırtasiye var.Keskin Color un kartlarını tanesi 25 kuruştan
satıyorlar ama İzmir de bir çok yer gezdim.Renk
kırtasiyeden başka bir yerde güzel kartpostal bulamadım. |
|
|
elifus
New Member

Registered: 2-9-2011
Postcrossing Username: elifus
Member Is Offline
|
|
merhaba,
Basliga uzun zamandir yazilmamis,ben de cok yeniyim Postcrossing'de. Sirkeci'deki Keskin Color'daki guncel fiyatlari merak edenler olabilir, ayagimin
tozuyla gelip buraya yazmak istedim. az sayida alindiginda kartpostallar 10 kurus, 100 ve uzerinde 7 kurusa iniyor. Bugun 130 tane almisim, hemen
Round Robins'e saldirdim  |
|
|
bodrumlu

Member Is Offline
|
|
kartları nerden alıyosun reyiz bize de söyle diye sürekli özelden taciz ediliyorum. sırrımı açıklıyorum
arkadaşlar: kalite ve ucuzluğun adresi keskin color 
ccc keskin color ccc 
istanbul dışı olan üyelere şöyle bi kıyak geçebilirim:
hsonu keskine gittiğimde isteyene kart alabilirim, sonra kartlarını kargoyla adresine postalayabilirim. kart parasını benim
hesaba eft geçersiniz. 1-2 günde kartlarınız elinizde olur
|
|
|
| Pages:
1
2
3 |