Postcrossing Official Forum
Not logged in [Login - Register]
Go To Bottom


Printable Version  
 Pages:  1    3  ..  5
Author: Subject: Perjumpaan Tahunan dan Mesyuarat Agung - discussion thread
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 264
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

cool.gif posted on 24-8-2009 at 03:47 AM
Perjumpaan Tahunan dan Mesyuarat Agung - discussion thread


Jom plan meet-up lepas raya, nak?? :)

Saya lantik k.nurul jadi pengerusi majlis :D:P


Lokasi hendaklah berdekatan tempat beli poskad dan pejabat pos supaya kita bleh gi mail terus poskad2 yang kita sign beramai2. AAAAHH dah lama termimpi2 nak buat camni, after getting some meetup cards from others.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
aliah
Member
***




Posts: 29
Registered: 29-5-2006
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: Rest in peace my dear friend Azida Abd.Karim@Halim, March 12, 1984 to June 15, 2009

[*] posted on 24-8-2009 at 06:39 AM


bila-bila selain dari sabtu pagi
coz saya ada kelas masa tu
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 264
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 24-8-2009 at 07:45 AM


ala.. sabtu petang ok tak? Ahad pagi/tghari/petang boleh gak kot.. tapi takde pos ofis la..

eh mana orang lain? kalu takde orang nak join kita gathering dua orang aje lah aliah :P
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 342
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you Bah and Mak. :( Alfatihah.

[*] posted on 24-8-2009 at 07:52 AM


Quote: Originally posted by imajica  
Jom plan meet-up lepas raya, nak?? :)

Saya lantik k.nurul jadi pengerusi majlis :D:P


Lokasi hendaklah berdekatan tempat beli poskad dan pejabat pos supaya kita bleh gi mail terus poskad2 yang kita sign beramai2. AAAAHH dah lama termimpi2 nak buat camni, after getting some meetup cards from others.


Saya okay aje with cadangan. InsyaAllah if free, boleh datang KL....tapi annual leave dah tinggal sikit ler!!! :D :D

Ok...part yang di"bold" kan kat atas tu, saya disagree!!! :P Tak nak ler....saya tak reti organise benda2 nih ler!!!! :frog:
View user's profile View All Posts By User
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 264
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 24-8-2009 at 08:01 AM


weekend boleh kot.. takyah amik leave, kan?? ;)

hmm kasi cikgu dale la organize.. dia expert. tapi ntah dia kat sabah sekarang kan?? tak pun encik asianpunk :P
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 286
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 24-8-2009 at 08:21 AM


saya dah plan utk itu..tapi bukan bulan Okt...bulan Dec time saya balik sana. tapi kalau nak teruskan, tak ada masalah. tapi saya tak dapat muncul la. yang ni korang buat majlis raya jer kat rumah AP ka..rumah di dekat LRT. so senang je nak pergi.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
aliah
Member
***




Posts: 29
Registered: 29-5-2006
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: Rest in peace my dear friend Azida Abd.Karim@Halim, March 12, 1984 to June 15, 2009

[*] posted on 24-8-2009 at 09:48 AM


sabtu petang ok je... kalau hagpa nak start pagi pun takper... saya join later. lepas habih kelas saya pecut la pi sana he3

tak payah la buat kat rumah AP. cian pulak nak ngemas rumah, nak masak etc.
but je kat luar. agak2 ada lrt stesen berdekatan memang sesuai sangat

pekata buat kat CM je? kat situ byk poskad & dekat dengan PO KL. dekat LRT & stesen bas. food court dia dah lawa, tak sesak sgt. sesuai nak buat tempat "mesyuarat agung"

View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 264
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 24-8-2009 at 02:23 PM


yay, CM memang strategik. saya sokong:)

Tarikh2 lepas raya yang berkemungkinan:

Sabtu 3/10
Sabtu 10/10
Sabtu 17/10

sila pilih..
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
aliah
Member
***




Posts: 29
Registered: 29-5-2006
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: Rest in peace my dear friend Azida Abd.Karim@Halim, March 12, 1984 to June 15, 2009

[*] posted on 26-8-2009 at 12:44 AM


ayo.. tak tau la nak pilih yang mana
aku ikut majoriti
sebab shah alam ke kl takde la jauh sangat
so orang penang, johor dll sila pilih
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 342
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you Bah and Mak. :( Alfatihah.

[*] posted on 26-8-2009 at 03:43 AM


17/10 cam ok. InsyaAllah. Sebab dah hujung bulan Syawal. Awal2 tu susah sket, weekends sure kena gi beraya...
View user's profile View All Posts By User
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 264
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 26-8-2009 at 10:19 AM


ok letak 17/10 sebagai possible tarikh dulu.. saya pun ok kot.

tapi tapi tapi..... mana orang lain?? :( kita nak gathering 3 orang je ke??
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 264
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 26-8-2009 at 10:50 AM


OK.. apa kata kita jemput top10 utk bersama2 gathering :)

1. newrule sent 505 postcards
2. husmi sent 407 postcards
3. peifern sent 367 postcards
4. zrl8 sent 333 postcards
5. gatsbyc sent 330 postcards
6. josietai sent 264 postcards
7. dada75 sent 256 postcards
8. Hasbullah sent 248 postcards
9. totoro108 sent 240 postcards
10. gundohingnick sent 227 postcards
11. engkuzai sent 201 postcards
12. kkkhor sent 195 postcards

dan lain2 user.. tapi penat jugak nak pm semua orang.. haih.

mana pegi semua forum user ni??????
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 286
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 26-8-2009 at 01:19 PM


Secara teknikalnya aku menolak ketiga-tiga tarikh tu..hehehehe! sebab aku kalau undi mana-mana tarikh tu pun comfirm tak dapat datang punya. dulu len la. 2 jam dah boleh jejak KL dengan belanja dalam RM20 sehala. lani...walaupun 2 jam setengah je sehala, tapi modalnya.....:spin:

dapat kumpul bertiga pun ok la tu...tapi AP takkan tak boleh keluar kot? cuba ajak geng FM tu kuar sekali...mesti cukup korum punya.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 264
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 28-8-2009 at 03:46 PM


hmm...... lupa plak dulu ada kak rosnah dan kak nora.. sebab tu cam ramai jugak.. mana diorang dah pegi ha? :(
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
kkkhor
Member
***




Posts: 37
Registered: 27-10-2008
Location: Ipoh, Perak.
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: OK lahhh.. Not Bad.

[*] posted on 31-8-2009 at 01:42 PM


Berada di Ipoh atau Pantai Timur Kota Bharu. :( Nampaknya kemungkinan besar berada di Kota Bharu.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
whoshy
New Member
**


Avatar


Posts: 8
Registered: 11-2-2007
Location: Sungai Besar, Selangor
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: :) Friendship Thru The Air

[*] posted on 1-9-2009 at 07:10 AM


Salam.... good idea gaks tu utk eyeball... tapi tang tarikh tu... problem skek...
kalau 10/10 tu saya ada rombongan koperasi sekolah ke k. kangsar/taiping/kuala sepetang. 17-18/10 lak ada program radio amatur - World Scout Jamboree On The Air (JOTA).... Over!
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
aliah
Member
***




Posts: 29
Registered: 29-5-2006
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: Rest in peace my dear friend Azida Abd.Karim@Halim, March 12, 1984 to June 15, 2009

[*] posted on 13-9-2009 at 06:40 AM


sunyi je perbincangan ni...
kalau ada pape progress & tarikh dah confirm, imajica leh hang text aku?
sekarang aku dah jarang online
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 264
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 13-9-2009 at 08:21 AM


hmm. aritu dah tulis kat sini update, tapi masa forum down, posts tu dah hilang :mad:

sebenarnya bulan oktober ni tak free sangat, 17hb tu dekat je ngan test :( baru ni excited sangat nak wat gathering sampai terlupa diri sendiri sebagai student dengan banyak exam dan projek yang kena siapkan.. haha.

kita tunggu gathering anjuran cikgu dale aje la.. bulan 12 saya dah cuti so anytime je buleh :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
aliah
Member
***




Posts: 29
Registered: 29-5-2006
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: Rest in peace my dear friend Azida Abd.Karim@Halim, March 12, 1984 to June 15, 2009

[*] posted on 16-9-2009 at 10:41 PM


Aku pun tak boleh 17 Oct, ada jemputan walimatul urus

Aku sokong, alang2 buat je masa lebih ramai korum
Masa cuti sekolah dapat la cikgu2 datang
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 286
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 17-9-2009 at 04:27 AM


Berikut adalah perancangan tak rasmi daripada saya:

tarikh: antara 2 minggu pertengahan bulan Dec. terutama hari ahad.
masa: pagi
lokasi cadangan: AmCorp Mall, PJ
reason: dekat LRT, car park murah dan comfirm banyak kosong, ada flea market (boleh beli poskad lama (utk kaki poskad), setem (utk kaki setem),firdge magnet (utk kaki fm), ada restoran, ada PO ( mail lalu mail box jer). poskad baru boleh cari kat Popular book.
cadangan aktiviti: borak sakan. swap poskad ke, setem ke, fm ke dan info. Mungkin akan diusahakan utk masukkan muka dalam mana-mana media cetak yang dapat...kalau ada rezeki la.

segala makluman amat dihargai.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 342
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you Bah and Mak. :( Alfatihah.

[*] posted on 18-9-2009 at 05:27 PM


dale - plan sounds good.

InsyaAllah k.nurul ok aje! ;)
View user's profile View All Posts By User
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 264
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 19-9-2009 at 06:24 AM


wahhhhh saya dah lama nak pi Armcorp mall :):) dulu dah pernah pegi sekali.. best shopping kat situ..
tapi kalu hari Ahad, maksudnye tak bleh beli setem kat PO la ye?? kena bawak setem siap2..

saya pun ok dengan cadangan cikgu dale :D
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 286
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 19-9-2009 at 01:06 PM


Sabtu boleh..cuma sabtu ni flea marketnya tak meriah macam hari ahad. Setem kena stockpile dulu ler. kalau tak salah PO yang buka hari ahad ni cuma di Midvalley jer.kalau tak salah la....
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
aliah
Member
***




Posts: 29
Registered: 29-5-2006
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: Rest in peace my dear friend Azida Abd.Karim@Halim, March 12, 1984 to June 15, 2009

[*] posted on 23-9-2009 at 01:18 AM


ok
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 286
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 28-11-2009 at 01:36 PM


CADANGAN TERKINI

oleh kerana saya akan balik Semenanjung dari 14/12 hingga 27/12 jadi minta satu tarikh yang munasabah untuk dibuat perjumpaan.

cadangan tempat :
1. Amcorp mall (jika jatuh pada hari sabtu/ahad), punyai kemudahan lrt, car park banyak. kurang tumpuan, ada flea market dan ada mini PO, boleh makan di mana-mana kedai makan atau restoran fast food.
2. Maju junction mall -rasanya cark park pun ok. ada food court,punyai kemudahan lrt dan monorel, ada pos office seberang jalan.
3. lain-lain cadangan?

cadangan masa:
tengahhari. dalam jam 10-12 gitu.

cadangan aktiviti:
1. kalau ada yang muda remaja mcm si Syairah ka...Imajica ka (kalau rasa muda remaja lagi) ingat mau panggil wartawan majalah Remaja. tapi kena inform awal la...sambil tu tgk la kot dapat masukkan mana-mana penerbitan lain. Ini hanya cadangan tapi harapnya menjadi la....
2. borak sakan....
3. kot nak tukar setem ka, poskad ka fridge magnet ka...sila bawa stok dan buat perjanjian awal.
4. makan-makan... (sendiri tanggung)

apa pun, semua tu daripada anda semua....roger and out.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
 Pages:  1    3  ..  5

  Go To Top

Imprint