Postcrossing Official Forum
Not logged in [Login - Register]
Go To Bottom


Printable Version  
 Pages:  1    3    5
Author: Subject: Perjumpaan Tahunan dan Mesyuarat Agung - discussion thread
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 24-10-2010 at 11:01 AM


Imajica..kalau hang up kat blog..aku lagi la masa nak buat meet-up peringkat negeri kat sini..aku siap pm sorang demi sorang yang ada kat postcrossing di negeri ni (tapi aku semak la ..yang aktif ja aku pm) tapi respon dia...alalala..kalau ada seratus orang..1:10 pun payah nak dapat..ada la tak sampai 5 orang respon tu pun tak janji boleh datang. so terpaksa la tangguh.tahun ni pun tak tau lagi nak buat ke tak.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 9-12-2010 at 11:34 AM


Seperti yang anda semua sedia maklum, saya sedang berusaha menyebarkan maklumat kepada semua postcrosser di Lembah Klang yang berjumlah 336 orang. Setakat ini saya sudah semak sehingga ke postcrosser huruf C.kekangannya di sini ialah, saya /kita akan dihadkan utk hantar pm hanya kepada 10 orang sahaja sehari. jadi agak sukar utk saya pm kepada semua dalam tempoh terdekat. jadi kalau ada yang free time, minta tolong sebarkan kepada mana-mana kelompok huruf pilihan dan maklumkan dalam ni, kelompok mana yang sudah di sebarkan bagi mengelakkan pembaziran pm dan masa berlaku. sila pm hanya kepada mereka yang aktif (login terkini kurang daripada 1 bulan).

boleh hantar gunakan maklumat di bawah:

"Salam 1 Malaysia,

Anda dijemput utk hadir ke perjumpaan Postcrosser Malaysia 2010 seperti berikut:
VENUE: Times Square, KL
DATE: 19 DECEMBER 2010 (weekends)

Untuk maklumat lanjut sila ke forum postcrossing https://forum.postcrossing.com/viewthread.php?tid=47923

Kehadiran anda utk memeriahkan perjumpaan amat dialu-alukan. Semoga ia dapat mengeratkan lagi persahabatan di kalangan postcrosser Malaysia amnya dan KL khususnya."

TQVM
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 262
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 14-12-2010 at 07:43 AM


terima kasih cikgu dale atas usaha anda *tepuk tepuk*

saya nak promote besar besaran tapi masih kesuntukan masa :mad: esok my thesis viva!! (doakan utk saya semua ye ;))

nanti la esok one of first thing to do lepas viva, nak design poster terbaik punya letak kat blog. &then nak kutip alamat orang2 yg nak dihantar poskad meetup tu.. huhu..

nanti bgtau saya cikgu dale dah invite up hingga nama siapa, nanti saya sambung invite jugak kat official page.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
happyiyi86
New Member
**




Posts: 7
Registered: 15-9-2009
Location: Kelantan
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: So-so

[*] posted on 14-12-2010 at 11:26 AM


minta maaf tak boleh hadir :(

good luck for ur viva, imajica! :)
View user's profile View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 14-12-2010 at 02:26 PM


Good luck juga kepada Imajica..dah dapat master nanti kena open table..hahaha..

anyway secara teknikalnya, utk KL, sudah hampir selesai. dan dengan bantuan anda tersebut yang minta Admin upkan power saya,maka mungkin boleh di invite yang diselangor. kalau boleh minta admin upkan power saya sampai hari Jumaat utk kerja-kerja ni.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
tjclassic8482
Member
***


Avatar


Posts: 22
Registered: 31-12-2009
Location: Shah Alam/Kuala Lumpur
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: tjclassic8482
Member Is Offline

Mood: starting back again

[*] posted on 15-12-2010 at 12:56 AM


Insya'allah datang dan cuba akan datang on that day. Saya buat kenduri masuk rumah baru kat Bukit Subang on that Saturday. Kalau bagi notis awal sikit boleh jemput Cikgu Dale n kawan-kawan lain datang :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 15-12-2010 at 03:59 AM


TJ, saya tak ada di sana, saya ada kerja banyak di sini. anyway boleh selit jemputan anda di thread Malaysia dalam board gathering/meeting.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
asianpunk
Member
***


Avatar


Posts: 63
Registered: 19-12-2005
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: asianpunk
Member Is Offline

Mood: kanan, kiri

[*] posted on 18-12-2010 at 03:26 PM


sorry tak dapat datang sebab dah relocate ke perak
View user's profile View All Posts By User
kkkhor
Member
***




Posts: 38
Registered: 27-10-2008
Location: Ipoh, Perak.
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: OK lahhh.. Not Bad.

[*] posted on 23-12-2010 at 12:16 PM


Adakah perjumpaan ni berlaku di Times Square ? Gambar-gambar boleh display kat sini ?
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
nisnoopy3
Member
******


Avatar


Posts: 2261
Registered: 23-2-2010
Location: Ampang
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: nisnoopy3
Member Is Offline

Mood: ❤ Mukuro (Reborn!) & ♡Shogo Makishima 【Psycho-Pass】

[*] posted on 23-12-2010 at 04:06 PM


Quote: Originally posted by kkkhor  
Adakah perjumpaan ni berlaku di Times Square ? Gambar-gambar boleh display kat sini ?


You boleh tengok kat sini:

https://forum.postcrossing.com/viewthread.php?tid=47923
View user's profile View All Posts By User
kkkhor
Member
***




Posts: 38
Registered: 27-10-2008
Location: Ipoh, Perak.
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: OK lahhh.. Not Bad.

[*] posted on 24-12-2010 at 08:21 AM


Quote: Originally posted by nisnoopy3  
Quote: Originally posted by kkkhor  
Adakah perjumpaan ni berlaku di Times Square ? Gambar-gambar boleh display kat sini ?


You boleh tengok kat sini:

[url]https://forum.postcrossing.com/viewthread.php?tid=47923
[/url]

Terima Kasih ..., Dah nampak gambar-gambar..
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
kkkhor
Member
***




Posts: 38
Registered: 27-10-2008
Location: Ipoh, Perak.
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: OK lahhh.. Not Bad.

[*] posted on 26-12-2010 at 04:32 PM


Ada siapa nak arrange Perjumpaan Kecil CNY :D
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
kkkhor
Member
***




Posts: 38
Registered: 27-10-2008
Location: Ipoh, Perak.
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: OK lahhh.. Not Bad.

[*] posted on 31-12-2010 at 09:10 AM


:( Tak minat.. :P
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
happyiyi86
New Member
**




Posts: 7
Registered: 15-9-2009
Location: Kelantan
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: So-so

[*] posted on 31-12-2010 at 02:57 PM


CNY masing-masing balik kampung lah! :P
View user's profile View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 344
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 31-12-2010 at 03:10 PM


Sian khor!! :P CNY cuti panjanglah.....like happyiyi kata sumer balik kampung!! But then again, bukan you kena raya ker? :D

I will be in KL though....tapi nak gi shopping beli kain for Hari Raya Aidil Fitri!! :D :D
View user's profile View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 31-12-2010 at 04:15 PM


bukan tak minat..tapi bukan biasanya you all balik kg ka time CNY ni..makan besar...

tapi lepas CNY tu, kalau sapa mau buat gathering rasa pepatung la orang paling sesuai utk aturkan. atau sesiapa yang berpangkalan di KL ka.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
kkkhor
Member
***




Posts: 38
Registered: 27-10-2008
Location: Ipoh, Perak.
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: OK lahhh.. Not Bad.

[*] posted on 31-12-2010 at 05:13 PM


:lol: Ohhh.. dah lupa semua ni nak balik kampung. Harap adakan gathering lepas CNY atau bila-bila masa... siapa berada di KL boleh mengatur..

Saya kemukinan besar akan mengadakan projek kat Petaling Street McD.. buat renovation... 6 minggu projek .. boleh jumpa kat sana.. hehe:D
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
nisnoopy3
Member
******


Avatar


Posts: 2261
Registered: 23-2-2010
Location: Ampang
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: nisnoopy3
Member Is Offline

Mood: ❤ Mukuro (Reborn!) & ♡Shogo Makishima 【Psycho-Pass】

[*] posted on 1-1-2011 at 07:38 AM


Bulan ini saya sangat sibuk! :mad: Tak cukup masa untuk pegi shopping! T____T CNY baju belum beli.. nak beli ini, itu, keluar jumpa kawan.. ;____; sedihnya, masa cuma tinggal hanya sebulan sebelum CNY! :mad: :mad: Nak gilar ni! x_________x
View user's profile View All Posts By User
lalalander
Member
***


Avatar


Posts: 32
Registered: 1-11-2010
Location: Selangor
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: lalalander
Member Is Offline

Mood: Happy

[*] posted on 22-1-2011 at 07:21 PM


Ooh.. Mini perjumpaan. Boleh je pegi if takde hanlangan and ada orang nak anjurkan.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Anis
New Member
**




Posts: 9
Registered: 22-11-2009
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: Would love to receive Roald Dahl's stamp from UK postcrosser....

[*] posted on 26-1-2011 at 05:38 AM


Quote: Originally posted by newrule  
Sian khor!! :P CNY cuti panjanglah.....like happyiyi kata sumer balik kampung!! But then again, bukan you kena raya ker? :D

I will be in KL though....tapi nak gi shopping beli kain for Hari Raya Aidil Fitri!! :D :D


nak terjembol mata I baca yang you dah nak beli kain for Eid. Wah Nurul, very the fast habis!! :) :)
View user's profile View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 344
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 26-1-2011 at 08:39 AM


Quote: Originally posted by Anis  
Quote: Originally posted by newrule  
Sian khor!! :P CNY cuti panjanglah.....like happyiyi kata sumer balik kampung!! But then again, bukan you kena raya ker? :D

I will be in KL though....tapi nak gi shopping beli kain for Hari Raya Aidil Fitri!! :D :D


nak terjembol mata I baca yang you dah nak beli kain for Eid. Wah Nurul, very the fast habis!! :) :)


Anis - have to!! While the $$ is still in the bag!!! FYI, we get increment before CNY, so I have to buy now...if not, tak tahu $$ pegi mana!!!! :D :D
View user's profile View All Posts By User
antujahat666
Member
***




Posts: 24
Registered: 6-9-2010
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: im busy and heart broken

[*] posted on 27-2-2011 at 07:14 AM


ada rancangan utk meet up? :D in the end of may 2011 should be ok (dah abes exam) :P
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 13-3-2011 at 10:45 AM


Ini malam, kalau tiada aral, mungkin boleh teh tarik bersama Pepatung. satu lagi super mini gathering postcrosser Sabah 2011 (sebab 2 orang ja..jadi la super mini gathering kan..hahaha)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Pepatung
New Member
**




Posts: 4
Registered: 8-11-2008
Location: Selangor, Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: Fabulous

[*] posted on 13-3-2011 at 11:26 AM


Tengah tungu Charlie nie.... boring sikit. Oleh itu, tengah online hantar mesej nie. Nak confirm Charlie dan pepatung akan adakan super mini gathering dalam masa setengah jam lagik.... hehehehehe


Quote: Originally posted by charlie_dale  
Ini malam, kalau tiada aral, mungkin boleh teh tarik bersama Pepatung. satu lagi super mini gathering postcrosser Sabah 2011 (sebab 2 orang ja..jadi la super mini gathering kan..hahaha)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 13-3-2011 at 02:02 PM


Quote: Originally posted by Pepatung  
Tengah tungu Charlie nie.... boring sikit. Oleh itu, tengah online hantar mesej nie. Nak confirm Charlie dan pepatung akan adakan super mini gathering dalam masa setengah jam lagik.... hehehehehe


Quote: Originally posted by charlie_dale  
Ini malam, kalau tiada aral, mungkin boleh teh tarik bersama Pepatung. satu lagi super mini gathering postcrosser Sabah 2011 (sebab 2 orang ja..jadi la super mini gathering kan..hahaha)


Ya..super mini gathering berjaya lagi. anyway thank you very very much to pepatung belanja dan souvenir. banyak maklumat berkaitan setem yang dapat diperolehi. walaupun saya bukan pengumpul setem kipas susah nak mati (die hard fans stamps collector) tapi sekurang-kurangnya ia sebagai satu pengetahuan baru. disamping dapat merungkai bahawa pepatung bukanlah dealer stamps seperti yang saya sangka selama ini hahahaha! :D:P
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
 Pages:  1    3    5

  Go To Top

Imprint