Postcrossing Official Forum
Not logged in [Login - Register]
Go To Bottom


Printable Version  
 Pages:  1  2    4  5
Author: Subject: Perjumpaan Tahunan dan Mesyuarat Agung - discussion thread
happyiyi86
New Member
**




Posts: 7
Registered: 15-9-2009
Location: Kelantan
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: So-so

[*] posted on 17-3-2011 at 05:46 AM


ohhh..... korang gi dating yah :P

Pepatung ialah Pengumpul Setem Kipas Paling Susah Nak Mati !! :eureka:
tak pun tauke pejabat pos ;)
View user's profile View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 18-3-2011 at 11:20 PM


Quote: Originally posted by happyiyi86  
ohhh..... korang gi dating yah :P

Pepatung ialah Pengumpul Setem Kipas Paling Susah Nak Mati !! :eureka:
tak pun tauke pejabat pos ;)


apa plak dating,tak complete set.. satu kumbang satu pepatung..tak da bunga. hahaha..

itu pepatung bukan takat tauke pejabat pos..kira owner pun boleh juga la kot... :bigsmile:
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 19-8-2011 at 11:28 PM


Ni dah dekat raya..ada sesiapa kat area Kl tu nak buat open house ka...harharhar!

saya mungkin berada di Kl pada 2-3 hb tapi 3hb petang dah balik KK. kalau ada yang tak balik kg mungkin boleh atur something.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 262
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 10-11-2011 at 12:06 PM


Hello hello!!
sorry for being silent :P sibuk la skrg!

Jom buat meetup lagi nak? Saya sukarela jadik organizer! :P
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
wasabi326
New Member
**




Posts: 2
Registered: 20-2-2012
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: wasabi326
Member Is Offline

Mood: Happy

[*] posted on 20-6-2012 at 02:02 AM


hello.
bila nak meet up bagi tahun ini ?...harap-harap boleh jumpa semua postcrosser yang suka collect postcard dan stamp!
View user's profile View All Posts By User
antujahat666
Member
***




Posts: 24
Registered: 6-9-2010
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: im busy and heart broken

[*] posted on 22-6-2012 at 12:08 AM


bile and di mana?
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
kkkhor
Member
***




Posts: 38
Registered: 27-10-2008
Location: Ipoh, Perak.
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: OK lahhh.. Not Bad.

[*] posted on 3-2-2013 at 03:17 PM


Ada meet-up kat IPOH 28.4.2013 :D
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 344
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 13-2-2013 at 07:05 AM


Why 28.04.2013? Ada anything special? ;)
View user's profile View All Posts By User
kkkhor
Member
***




Posts: 38
Registered: 27-10-2008
Location: Ipoh, Perak.
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: OK lahhh.. Not Bad.

[*] posted on 10-3-2013 at 04:59 AM


Ini sebab-sebab seorang Pengumpul China (Xu Wei) stamp & poskad visit to Ipoh.

Dan kita ada perjumpaan dengan Ipoh Stamp Collector Group.

Hari Ahad - 28.4.2013 2.00pm di Ipoh.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
syairah06
New Member
**




Posts: 14
Registered: 27-3-2007
Location: bangi,selangor,malaysia
Postcrossing Username: syairahsulaiman
Member Is Offline

Mood: busy.... :(

[*] posted on 8-4-2013 at 06:04 AM


ipoh.. :( kalau KL mesti best sbb boleh join.. lama sgt x tgk koleksi poskad
View user's profile View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 344
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 17-10-2014 at 06:36 AM


Hello!! Salam everyone!

It has been so long kita meet! Wanna get together masa World Stamp Exhibition at KLCC? Nice location, easy access....should be fun. :)



Let me see siapa and # yang berminat....we go from there.

So tentative plan:

Date : Monday, 1 December 2014
Location : KLCC

Sapa yg minat, post here! ;)
View user's profile View All Posts By User
honeysha85
Member
***




Posts: 48
Registered: 6-6-2012
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: honeysha85
Member Is Offline

Mood: Happy =)

[*] posted on 21-10-2014 at 04:04 PM


Kak newrule, sy berminat monday 1 dec. Kalau boleh buat pagi. Tenghari dan 13 hari seterusnya sy dah xda kat Malaysia.

Saya boleh tolong buat permohonan ke Tourism Malaysia untuk stok poskad VYM2014 untuk semua postcrosser dapat dan saya juga boleh minta tolong kawan design meetup postcard. =)
View user's profile View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 344
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 23-10-2014 at 01:47 AM


Yeay!!! :thumbup: :thumbup: TQ! TQ!

Pagi should be ok. K.Nurul memang plan nak pagi pun sebab petang saya nak balik Muar dah! ;)

Kita nengok berapa ramai yg minat. And see how many meetup postcards we can print nanti. Berapa kawan you charge? K.Nurul boleh supply stamps.

Mana lain ni? If ramai yg keen, I will post kat meetup thread tu.........
View user's profile View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 23-10-2014 at 02:16 AM


Rasa ramai lagi akan join, cuma diaorang tak aktif di forum. mostly aktif di FB group. cuma nak kena promote la lagi esp dengan mereka yang hanya aktif di official. yang di FB sudah saya promotekan.

saya memang comfirm tu tak dapat dating sebab di luar kawasan liputan.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
zurasayang77
New Member
**




Posts: 18
Registered: 13-2-2013
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: zurasayang77
Member Is Offline


[*] posted on 28-10-2014 at 08:57 AM


Yeahh... sy pun nk join ;)
View user's profile View All Posts By User
imaisha
New Member
**


Avatar


Posts: 2
Registered: 1-8-2013
Location: Klang
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imaisha
Member Is Offline

Mood: catching up on sending cards. Bear with me ;)

[*] posted on 28-10-2014 at 03:18 PM


count me in! :) insyaAllah akan menghadirkan diri kalau jadi~
View user's profile View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 344
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 4-11-2014 at 01:12 AM


I have posted here!

https://forum.postcrossing.com/viewthread.php?tid=95103
View user's profile View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 344
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 4-11-2014 at 01:15 AM


Quote: Originally posted by charlie_dale  
Rasa ramai lagi akan join, cuma diaorang tak aktif di forum. mostly aktif di FB group. cuma nak kena promote la lagi esp dengan mereka yang hanya aktif di official. yang di FB sudah saya promotekan.

saya memang comfirm tu tak dapat dating sebab di luar kawasan liputan.


Cikgu....takkan tak balik Semenajung masa cuti sekolah.....jom ah...lama giler tak jumpa! Last masa kat Karangkraf tu kan....Jom ah..... :P

Ada sambutan tak kat FB? K.Nurul tak active FB lah...nengok malam nanti saya browse!

Saya invite thru phone aje old-timers like Imajica etc etc... ;)
View user's profile View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 5-11-2014 at 05:36 AM


Quote: Originally posted by newrule  


Cikgu....takkan tak balik Semenajung masa cuti sekolah.....jom ah...lama giler tak jumpa! Last masa kat Karangkraf tu kan....Jom ah..... :P

Ada sambutan tak kat FB? K.Nurul tak active FB lah...nengok malam nanti saya browse!

Saya invite thru phone aje old-timers like Imajica etc etc... ;)


hehehe! tak balik sebab atas beberapa factor, 1. waran dah guna balik raya, 2. jadi mahasitua. so cuti sekolah pun penuh. 3. ongkos yilek mau balik...

ada juga sambutan. tapi kena promo juga mcm dulu2 saya u2u sorang sorang area yang berdekatan. Tengok la kalau free saya buat la promo mcm tu lagi. kira tarikh dan masa tu dah fix la kan?
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 344
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 6-11-2014 at 01:43 AM


Dale - InshaAllah. Date and Time as it is. 1 Dec 2014, as soon as the exhibition begins! :) K.Nurul nak balik Muar ptg tu so kena be there pagi.

Belum sempat nak browse FB....nanti ek....
View user's profile View All Posts By User
jmsbala
Member
***




Posts: 21
Registered: 1-11-2010
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: jmsbala
Member Is Offline


[*] posted on 7-11-2014 at 11:48 AM


HI! Everyone

Will try to make it if i am free on that day cause it's a Monday :rolleyes:

Best regards
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 17-11-2014 at 12:28 PM


Ada kemungkinan Tourism Malaysia akan turut sama menyokong program ini. Buat masa ini Tourism Malaysia sedang berkerjasama dengan Postcrosser dari segi penajaan / sumbangan poskad VMY 2014 serta ada cadangan daripada Tourism Malaysia sendiri untuk buat satu event sekitar bulan 12 bersama postcrosser (masih dalam cadangan) disamping menjadi antara pengguna pertama poskad VMY2015.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 344
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 19-11-2014 at 03:07 AM


Wow! Cikgu...best tu! :thumbup: Tadi honeysha85 ada citer something along that line!!

Baliklah semenanjung jap for this....awak kan pioneer group cam saya....nanti tinggal k.nurul sorang je "warga emas" postcrossing!!!! :P
View user's profile View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 22-11-2014 at 01:00 PM


hahaha! boleh boleh Honeysha letak pangkat as otai...hohoho! takut ooo.

anyway saya juga sudah siapkan dan hantar laporan ringkas sebanyak 12 muka surat mengenai postcrosser Malaysia sebagai rujukan Tourism Malaysia dan mendapat maklumbalas yang memberangsangkan.

mengenai gathering/meet up ini, saya juga telah menetapkan bahawa ini adalah pertemuan rasmi besar yang ke 3. Penetapan ini adalah bagi mengelakkan kekeliruan di masa akan datang.

Untuk pengetahuan semua, walaupun terdapat pertemuan skala kecil yang dihadiri seramai 2-3 orang sebelum itu (antara yang direkodkan ialah saya dan Asianpunk utk temuramah bersama Metro Ahad pada 2006 namun pertemuan rasmi pertama telah dibuat pada 2007 di Shah Alam dengan dihadiri oleh seramai 7 orang Postcrosser Malaysia termasuk Kak Newrule sendiri. Pertemuan @ gathering ke-2 pula adalam pada 2010 di Berjaya Times Square. Juga antara yang terlibat adalah kak Newrule sendiri manakala saya hanya coordinate secara PJJ. Manakala yang terkini iaitu yang akan berlangsung pada 1 Disember ini adalah yang ke 3. Saya rasa perlu diterangkan mengenai perkara ini kerana ia adalah sejarah kepada perkembangan Postcrossing di Malaysia. Teknikalnya gathering 2007 ditenggelami oleh gathering 2010 disebabkan gathering 2010 dibuat secara rasmi dalam board gathering manakala utk 2007 ia hanya didokumentasikan dalam majalah Mingguan Wanita serta saya sendiri tidak ingat pada masa itu sama ada sudah wujud atau tidak board gathering di Forum dan sesi gathering/meet up pada waktu itu. Tapi rasanya mcm tak ada.

anyway kak Newrule, memanga da juga hasrat mau balik 1 hb tu sebab mau kasi habis enrich miles yang mau luput...tapi baru-baru ini kuda saya patah kaki dan memerlukan pembedahan maka belanjawan Negara terpaksa di ubah kepada bentuk BRUM ( Bantuan runcit untuk motor)..walaubagaimanapun, di sini @ Sabah secara teknikalnya satu meet up serta pameran pertama peringkat Sabah akan di buat dalam masa terdekat. satu perancangan sedang diaturkan dan sekiranya mencapai persetujuan, saya akan buat secara rasmi di board gathering nanti.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 344
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 24-11-2014 at 09:06 AM


Thanks so much Dale for the clarification. The first gathering in 2007 was also made through forum but not in an official way...masa tu pun rasanya memang belum ada thread meet up kat forum!

So betul lah the one on 1 Dec ni will be the 3rd official gathering.

Wish you were here next week Dale!! :(

Jemput saya ek yg kat Sabah...leh amek kesempatan ke KK...rindu nak makan sotong and beli udang besar and murah kat pasar kat KK! :lol:
View user's profile View All Posts By User
 Pages:  1  2    4  5

  Go To Top

Imprint