Postcrossing Official Forum
Not logged in [Login - Register]
Go To Bottom


Printable Version  
 Pages:  1  2    4  ..  7
Author: Subject: Di Mana Anda Membeli Poskad?
Nadz
New Member
**




Posts: 7
Registered: 2-10-2011
Location: Melaka
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Nadz
Member Is Offline

Mood: start working... less time for anything related to postal system

[*] posted on 12-4-2012 at 06:54 AM


Kalau at Melaka, senang beli kat Jonker street, around 80sen ke RM1 la. Beli kat MPH mahal la pulak. Kalau kat serawak, beli kat Waterfront area, ada satu kedai tu (kat waterfront, betul2 menghadap sungai) souvenir dia murah, forgot the name, poskad x banyak choice tapi besar dan cantik.

Terima kasih Kiie, mmg sunspot tu murah sangat poskad dia. :)
View user's profile View All Posts By User
Matthew07
Member
***




Posts: 77
Registered: 30-12-2011
Location: Penang
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Matthew07
Member Is Offline

Mood: Postcard Mood :)

[*] posted on 18-4-2012 at 06:41 AM


Hari tu saya pergi Langkawi, poskad sana cantik dan murah, hanya 60 sen sekeping.
View user's profile View All Posts By User
irani
New Member
**




Posts: 3
Registered: 29-3-2012
Location: malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: irani
Member Is Offline

Mood: Bridget Jones Diary fever

[*] posted on 19-4-2012 at 01:20 PM


guys.. kalau kat aloq staq.. mmg xdak juai poskad.. carila kat pekan rabu ka.. popular ka..hempeh.. last2 saya search internet n jumpa sunspot.. gambaq beach langkawi sgt cantik. tp nak beli kena tepon no kat web dia tu.. just google sunspot poskad
View user's profile View All Posts By User
yijing84
New member
*




Posts: 1
Registered: 18-10-2012
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: yijing84
Member Is Offline


[*] posted on 22-10-2012 at 04:36 AM


royal selangor punya pewter postcard cantik sangat tapi I tak dapat cari kat tempat i la...sape yang boleh tolong beli?
harga promosi sekarang RM5 per pack (6 pcs).... murah kan!
design sangat class pula tu... :)
View user's profile View All Posts By User
honeysha85
Member
***




Posts: 76
Registered: 6-6-2012
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: honeysha85
Member Is Offline

Mood: Happy =)

[*] posted on 21-11-2012 at 05:48 AM


Baru-baru ini saya beli poskad di Mydin Subang dengan harga 70sen sekeping.
Poskad keluaran Sha Shin dan Yacine yang cantik2...
Banyak stok lagi kat sana...
kalau kat KL rata-rata jual 80 sen-RM1

Di CM pula, kat kedai Cina dekat dengan pintu belakang jual 70sen gak. Kedai lain semua 80sen.

Isnin lepas gi Filateli Pos KL, diaorang still ada poskad yang boleh dijadikan maxi card Upin Ipin yang menunjukkan permainan tradisional kanak-kanak. Satu set ada 6 keping. Satu keping 80 sen. http://www.pos.com.my/pos_bm/appl/stamps.asp?dateissue=13-Dec-2010

Di Melaka pula, saya pernah beli set poskad Melaka sempena 100 tahun Melaka (agaknya kot) dengan harga RM10 di luar Muzium Belia. Terdapat 20 keping poskad yang setiap 2 poskad dicantum bersama bagi menunjukkan keadaan pada zaman dulu dan kini. Tapi gambar cam tak begitu cantik.:duh:
http://honeysha0802.blogspot.com/2012/11/poskad-melaka-bandar-waris...

Di Penang, suami ada belikan poskad di Muzium Perang. 1 set RM10 ada 20 keping. Tapi kecil dan tak lawa. Kalau saper2 yang suka alam angker (hantu) bolehlah beli. :rodent:
http://honeysha0802.blogspot.com/2012/10/poskad-muzium-perang-penan...

Kalau nak poskad yang berbeza dari yang biasa, pergilah ke Pusat Kraf Jalan Conlay. Paling syahdu datang hari Sabtu Ahad parking kosong jer. Siap boleh gi jalan ke Pavilion. Di Pusat Kraf ada jual poskad keluaran Arch Malaysia. Sekeping RM1.00 dan kecil.
http://honeysha0802.blogspot.com/2012/09/poskad-yang-dikeluarkan-ol...

Selain itu juga, depa jual gak poskad seni Anuar Dan Siri III. RM7.50 untuk 10 keping. Anuar Dan ada juga buka kedai kat dalam CM dekat dengan Secret Recipe.
http://honeysha0802.blogspot.com/2012/09/poskad-anuar-dan-siri-3.ht...

Pusat Kraf juga ada jual poskad Badak tapi serius mahal dan tak begitu cantik. RM2 sekeping. (Sorry tak da gambar sebab dilarang menangkap gambar di dalam kedai)

Di Taman Rama-Rama KL ada jual poskad Rama-Rama tapi tak lawa (pendapat sendiri) dan kabur. Dijual dengan harga RM1.00. Kalau bosan dengan Yacine dan Sha Shin, ada poskad lain juga, heritage Postcard dengan harga 70 sen.
http://honeysha0802.blogspot.com/2012/09/poskad-kl-butterfly-park.h...

Harap dapat membantu. Saya pun baru lagi dalam dunia pengedaran poskad ini :)
View user's profile View All Posts By User
honeysha85
Member
***




Posts: 76
Registered: 6-6-2012
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: honeysha85
Member Is Offline

Mood: Happy =)

[*] posted on 22-11-2012 at 03:46 PM


Hello semua.

Just nak bagi tau yang saya baru pulang dari Minggu Setem yang berlangsung di AU2. Hari pertama saya jumpa dengan sorang brother jaga booth Pos Malaysia minta tolong dia dapatkan saya poskad-poskad Pos Malaysia selain dari Upin Ipin. Manalah tahu ada stok2 yang disimpan...

Akhirnya hari ini hajat tercapai. Brother tu ada jual poskad Kecemerlangan Kejuruteraan Bawah Tanah yang dikeluarkan pada tahun 2011. Tapi check laman web Pos Malaysia tak der plak gambar poskad tu. Tapi gambar poskad2 ni cantik. Lain dengan gambar setem. Satu set ada 6 keping. sekeping 80 sen.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4106592743029&set=a.3404...

Pastu ada lagi poskad Visit Malaysia 2007. Ada 4 jenis. kacak gak poskad ini siap dah ada print setem 50sen kat poskad. Harga 80 sen gak. Kiranya jatuh 30sen jerlah poskad nie memandangkan dah siap ada setem 50 sen. Ohh..yang nie saya hari ini borong banyak gak. :P
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4106602903283&set=a.3404...

Brother tu kata ada lagi poskad lain yang dia nak bawa untuk saya. :love: harap2 poskad Tapak Warisan Dunia atau Tanah Tinggi.

Siapa yang bakal ke AU2 bolehlah ke booth Pos Malaysia.
View user's profile View All Posts By User
SLLiew
Member
*****


Avatar


Posts: 578
Registered: 8-8-2006
Location: Penang Island
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: SLLiew
Member Is Offline

Mood: Fantastic

[*] posted on 22-11-2012 at 05:51 PM


Quote: Originally posted by honeysha85  


Di Taman Rama-Rama KL ada jual poskad Rama-Rama tapi tak lawa (pendapat sendiri) dan kabur. Dijual dengan harga RM1.00. Kalau bosan dengan Yacine dan Sha Shin, ada poskad lain juga, heritage Postcard dengan harga 70 sen.
http://honeysha0802.blogspot.com/2012/09/poskad-kl-butterfly-park.h...



Honeysha,
Di Taman Rama2, perlu beli tiket masuk ke Taman untuk dapat poskad RM1 rama rama. Kalau boleh saya nak empat single view butterfly yang di tunjukkan.

Di Taman Burung KL, ada ka perlu beli tiket masuk untuk beli poskad burung2?

Kalau tak perlu beli tiket masuk, boleh minta orang KL untuk beli untuk saya.

Di Taman Rama Rama Teluk Bahang, Pulau Pinang, kena beli tiket masuk untuk pergi ke souvenir shop untuk beli poskad rama rama. Tak tahu masih ada poskad rama rama sebab poskad ada lama dan beberapa keping saja dan saya beli hampir semua, LOL.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
honeysha85
Member
***




Posts: 76
Registered: 6-6-2012
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: honeysha85
Member Is Offline

Mood: Happy =)

[*] posted on 22-11-2012 at 09:44 PM


Hello SL Siew.
Di Taman rama-rama tak perlu beli tiket untuk masuk kedai. Kedai di luar taman rama-rama. begitu juga dengan taman burung KL.
Ada lagi gambar rama-rama yang lain. I beli 4-5 jer.
View user's profile View All Posts By User
Matthew07
Member
***




Posts: 77
Registered: 30-12-2011
Location: Penang
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Matthew07
Member Is Offline

Mood: Postcard Mood :)

[*] posted on 23-11-2012 at 10:44 AM


Wah, design poskad Visit Malaysia 2007 memang best la. :)
View user's profile View All Posts By User
nisnoopy3
Member
******


Avatar


Posts: 2003
Registered: 23-2-2010
Location: Ampang
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: nisnoopy3
Member Is Offline

Mood: ❤ Mukuro (Reborn!) & ♡Shogo Makishima 【Psycho-Pass】

[*] posted on 26-11-2012 at 05:45 AM


@honeysha85
Ada jalan2 kat MAHA 2012 mintak poskad? I nampak ada pameran pavilion dari negeri2 dalam Malaysia. Ada poskad kasi kot. :)
View user's profile View All Posts By User
honeysha85
Member
***




Posts: 76
Registered: 6-6-2012
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: honeysha85
Member Is Offline

Mood: Happy =)

[*] posted on 26-11-2012 at 03:14 PM


Quote: Originally posted by nisnoopy3  
@honeysha85
Ada jalan2 kat MAHA 2012 mintak poskad? I nampak ada pameran pavilion dari negeri2 dalam Malaysia. Ada poskad kasi kot. :)


Menggila lah kat MAHA 2012. Menyesal pergi Ahad lepas. Dibanjiri manusia dan kereta. Tak boleh nak cari poskad. Mayb akan pergi lagi Rabu ini.
Dekat Pavilion ker? Sampai bila pameran?
Tahu kan 7-9 Disember ni ada MATTA Selangor di PWTC. Masa utk treasure hunt poskad! :P
View user's profile View All Posts By User
nisnoopy3
Member
******


Avatar


Posts: 2003
Registered: 23-2-2010
Location: Ampang
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: nisnoopy3
Member Is Offline

Mood: ❤ Mukuro (Reborn!) & ♡Shogo Makishima 【Psycho-Pass】

[*] posted on 26-11-2012 at 03:31 PM


Quote: Originally posted by honeysha85  
Menggila lah kat MAHA 2012. Menyesal pergi Ahad lepas. Dibanjiri manusia dan kereta. Tak boleh nak cari poskad. Mayb akan pergi lagi Rabu ini.
Dekat Pavilion ker? Sampai bila pameran?
Tahu kan 7-9 Disember ni ada MATTA Selangor di PWTC. Masa utk treasure hunt poskad! :P


Pavilion sana ada poskad negeri2 kot. I nampak gambar kat website (link kat bawah) yang pavilion macam ada kasi benda jer.

Check ini website for more information: http://www.maha.gov.my/

Kalau bagus, pergi awal-awal pagi. Tak ramai orang masa tu. :)

View user's profile View All Posts By User
honeysha85
Member
***




Posts: 76
Registered: 6-6-2012
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: honeysha85
Member Is Offline

Mood: Happy =)

[*] posted on 26-11-2012 at 04:16 PM


Quote: Originally posted by nisnoopy3  
Quote: Originally posted by honeysha85  
Menggila lah kat MAHA 2012. Menyesal pergi Ahad lepas. Dibanjiri manusia dan kereta. Tak boleh nak cari poskad. Mayb akan pergi lagi Rabu ini.
Dekat Pavilion ker? Sampai bila pameran?
Tahu kan 7-9 Disember ni ada MATTA Selangor di PWTC. Masa utk treasure hunt poskad! :P


Pavilion sana ada poskad negeri2 kot. I nampak gambar kat website (link kat bawah) yang pavilion macam ada kasi benda jer.

Check ini website for more information: http://www.maha.gov.my/

Kalau bagus, pergi awal-awal pagi. Tak ramai orang masa tu. :)



Ohh...aahlah...kat sarawak cam ada bagi poskad. tapi MAHA 2012 besar yang teramat2~~~~~~~~malam ni kena fahamkan map MAHA 2012 betul2. kena bawa bekal+air sebagai bekalan+tikar sekali, memang I plan nak gi Rabu nie awal2. Harap sangat dapat hasil yang mengagumkan :P
Trimas banyak2
View user's profile View All Posts By User
maryam
New member
*




Posts: 1
Registered: 11-4-2012
Location: Ottawa
Country Flag:
Canada

Canada
Postcrossing Username: mirage3ks
Member Is Offline

Mood: Piertotum Locomotor!

[*] posted on 27-11-2012 at 03:22 PM


Quote: Originally posted by honeysha85  
Baru-baru ini saya beli poskad di Mydin Subang dengan harga 70sen sekeping.
Poskad keluaran Sha Shin dan Yacine yang cantik2...
Banyak stok lagi kat sana...
kalau kat KL rata-rata jual 80 sen-RM1


Saya pun kalau balik Malaysia cari poskad kat Mydin Subang :D boleh beli souvenirs sama untuk kawan-kawan sini.

By the way, nice blog honeysha85! Nanti saya bertandang selalu ye :P
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
honeysha85
Member
***




Posts: 76
Registered: 6-6-2012
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: honeysha85
Member Is Offline

Mood: Happy =)

[*] posted on 28-11-2012 at 02:56 PM


Hi semua,

ohhh...malunya dengan pujian maryam.:cul:

@nisnoopy
I pergi MAHA 2012....ohh...ingatkan Sarawak ada poskad. Tak da...
Sabah kehabisan poskad.
Saya dapat banyak giler poskad KEDAH. Siap bagi tau yang saya mempromosikan Kedah di seantero dunia. "Boleh minta lebih?" ohhh dia bagi 40 keping. Boleh tengok sini:
http://honeysha0802.blogspot.com/2012/11/poskad-kedah.html

nisnoopy, I nak hadiahkan u satu set poskad Kedah ni sebagai tanda terima kasih :) sila u2u address yer! kalau u taknak takper :frog:
View user's profile View All Posts By User
nisnoopy3
Member
******


Avatar


Posts: 2003
Registered: 23-2-2010
Location: Ampang
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: nisnoopy3
Member Is Offline

Mood: ❤ Mukuro (Reborn!) & ♡Shogo Makishima 【Psycho-Pass】

[*] posted on 28-11-2012 at 05:40 PM


Quote: Originally posted by honeysha85  
@nisnoopy
I pergi MAHA 2012....ohh...ingatkan Sarawak ada poskad. Tak da...
Sabah kehabisan poskad.
Saya dapat banyak giler poskad KEDAH. Siap bagi tau yang saya mempromosikan Kedah di seantero dunia. "Boleh minta lebih?" ohhh dia bagi 40 keping. Boleh tengok sini:
http://honeysha0802.blogspot.com/2012/11/poskad-kedah.html

nisnoopy, I nak hadiahkan u satu set poskad Kedah ni sebagai tanda terima kasih :) sila u2u address yer! kalau u taknak takper :frog:


I nak! XD Terima kasih banyak2 yer! XD
Mereka memang ada kasi poskad kan kat pavilion. ;)
Tak sia-sia awak melawat semua pavilion dalam masa satu hari. :bouncy: :bouncy: :bouncy:
Ya, I pun nak guna poskad Kedah awak kasi hantar kat kawan. Memang promote Kedah kat seluruh dunia! :lol: :love: :love:
Poskad memang cantik!! XD

Maha 2012 buka sampai Dec 2. Tapi, I tak ada pergi lar. Tahun lepas ada sampai , jalan 3 jam sudah balik rumah. Pasal waktu tengahari sangat panas and terlalu letih nak jalan. Besar sangat tempat tu.. :shocked2: :shocked2:

I kasi u2u sekarang! XD Thank you so much!! :singing: :singing:
View user's profile View All Posts By User
SLLiew
Member
*****


Avatar


Posts: 578
Registered: 8-8-2006
Location: Penang Island
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: SLLiew
Member Is Offline

Mood: Fantastic

[*] posted on 29-11-2012 at 12:44 PM


Quote: Originally posted by honeysha85  
Hi semua,

ohhh...malunya dengan pujian maryam.:cul:

@nisnoopy
I pergi MAHA 2012....ohh...ingatkan Sarawak ada poskad. Tak da...
Sabah kehabisan poskad.
Saya dapat banyak giler poskad KEDAH. Siap bagi tau yang saya mempromosikan Kedah di seantero dunia. "Boleh minta lebih?" ohhh dia bagi 40 keping. Boleh tengok sini:
http://honeysha0802.blogspot.com/2012/11/poskad-kedah.html

nisnoopy, I nak hadiahkan u satu set poskad Kedah ni sebagai tanda terima kasih :) sila u2u address yer! kalau u taknak takper :frog:


Bagus dapat poskad percuma Kedah! :)

Kalau dapat poskad Lenggong (UNESCO World Heritage) atau poskad Mak Yong (UNESCO Intangible Cultural Heritage), boleh simpan satu untuk swap dengan saya.... :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
honeysha85
Member
***




Posts: 76
Registered: 6-6-2012
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: honeysha85
Member Is Offline

Mood: Happy =)

[*] posted on 29-11-2012 at 03:09 PM



Quote: Originally posted by SLLiew  
Quote: Originally posted by honeysha85  
Hi semua,

ohhh...malunya dengan pujian maryam.:cul:

@nisnoopy
I pergi MAHA 2012....ohh...ingatkan Sarawak ada poskad. Tak da...
Sabah kehabisan poskad.
Saya dapat banyak giler poskad KEDAH. Siap bagi tau yang saya mempromosikan Kedah di seantero dunia. "Boleh minta lebih?" ohhh dia bagi 40 keping. Boleh tengok sini:
http://honeysha0802.blogspot.com/2012/11/poskad-kedah.html

nisnoopy, I nak hadiahkan u satu set poskad Kedah ni sebagai tanda terima kasih :) sila u2u address yer! kalau u taknak takper :frog:


Bagus dapat poskad percuma Kedah! :)

Kalau dapat poskad Lenggong (UNESCO World Heritage) atau poskad Mak Yong (UNESCO Intangible Cultural Heritage), boleh simpan satu untuk swap dengan saya.... :)


@SLLiew,
I dah tanya Pavilion Perak & Kelantan, diaorang tak da poskad Lenggong & Mak Yong.....
kalau ada don't worry I will offers to Malaysian dulu! huhuhuhu
View user's profile View All Posts By User
nisnoopy3
Member
******


Avatar


Posts: 2003
Registered: 23-2-2010
Location: Ampang
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: nisnoopy3
Member Is Offline

Mood: ❤ Mukuro (Reborn!) & ♡Shogo Makishima 【Psycho-Pass】

[*] posted on 1-12-2012 at 03:09 PM


Ada poskad BoBoi Boy jual kat Jusco Mid Valley. Tapi jual dalam satu paket mengandungi 4 BoBoi Boy poskad, satu BoBoi Boy mechanical pencil, satu BoBoi Boy eraser, satu BoBoi Boy notepad kecil dan satu BoBoi Boy kotak ubat mechanical pencil. Satu paket berharga RM5.90. Kalau time Sales, ada 10% discount. :)

Kat tempat jual stationary. :)

Poskad cantik, ada empat jenis poskad BoBoi Boy. Tapi, I takde beli. ^^"

Kalau I nampak awal2, boleh buat maxi card! T___T
View user's profile View All Posts By User
honeysha85
Member
***




Posts: 76
Registered: 6-6-2012
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: honeysha85
Member Is Offline

Mood: Happy =)

[*] posted on 5-12-2012 at 09:55 AM


Quote: Originally posted by nisnoopy3  
Ada poskad BoBoi Boy jual kat Jusco Mid Valley. Tapi jual dalam satu paket mengandungi 4 BoBoi Boy poskad, satu BoBoi Boy mechanical pencil, satu BoBoi Boy eraser, satu BoBoi Boy notepad kecil dan satu BoBoi Boy kotak ubat mechanical pencil. Satu paket berharga RM5.90. Kalau time Sales, ada 10% discount. :)

Kat tempat jual stationary. :)

Poskad cantik, ada empat jenis poskad BoBoi Boy. Tapi, I takde beli. ^^"

Kalau I nampak awal2, boleh buat maxi card! T___T


Hi.
Semalam I pergi Jusco Midvalley. Memang betul ada poskad bo boi boy. I ada beli. Nanti nak gi SODA Pejabat Pos KL untuk nak but maxi card! Tq nisnoopy3 untuk info ni.Masa nak beli ticket wayang kat MV, tanyalah budak kaunter ada tak poskad free...budak tu tak tau apa tu poskad. Sedih betul. Dulu kat wayang banyak bagi poskad free skarang dah takda. Dulu tu maksud I masa zaman I belasan tahun. :P

Td gi Royal Selangor. Poskad still dijual dgn harga RM5 utk 6 keping poskad. Ramainya orang kat sana. I Beli bbrapa set. Sapa yang nak I bole:frog:h belikan.. Nasib dekat dgn rumah mother in law. Plus cuti sekolah.
View user's profile View All Posts By User
nisnoopy3
Member
******


Avatar


Posts: 2003
Registered: 23-2-2010
Location: Ampang
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: nisnoopy3
Member Is Offline

Mood: ❤ Mukuro (Reborn!) & ♡Shogo Makishima 【Psycho-Pass】

[*] posted on 5-12-2012 at 12:00 PM


@honeysha85
Terima kasih untuk poskad Kedah yang diterima hari ini! XD :spin: :spin:

No prob! ;) Gembira saya dapat membantu! :D





View user's profile View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 286
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 6-12-2012 at 02:35 PM


Kalau kat Kota Kinabalu ni senang nak beli poskad. biasanya di mana ada kedai cenderahati compom ada poskad. harga biasanya antara 90 sen - RM1.50. kalau pandai cari ada yang semurah 80 sen.

antara tempat lain ialah:
1. Muzium negeri. harga RM1.
2. Zoo lok Kawi - RM1 - RM1.20
3. Jesselton Point - RM 1
4. kedai cenderahati di Wisma Merdeka, Centre Point. 90 sen - RM1. kalau mau yang harga 80 sen, sila naik ketingkat 1cari kedai cenderahati (agak tersorok) boleh dapat utk yang saiz normal (keluaran baru)
5. Eatons-kedai buku di Centre Point tingkat 3. harga kalau tak salah 80 sen..lupa pulak.
6. Signature-kedai buku Kompleks karamunsing.
7. Kedai buku apa ntah dekat KFC kat traffic light.area segama.
8. Rumah terbalik (Tamparuli)-masuk dalam tapi kena bayar tiket RM10. hehehe
9. Tenom yang saya tahu ada di Taman pertanian. harga mcm M1

setakat ini ditempat lain @ pekan kecil mcm Tuaran, Tamparuli, Papar compom tiada. Sandakan tak sempat cari. ada laporan di tawau mungkin ada.
tu jer yang saya ingat...
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
honeysha85
Member
***




Posts: 76
Registered: 6-6-2012
Location: Petaling Jaya
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: honeysha85
Member Is Offline

Mood: Happy =)

[*] posted on 24-12-2012 at 02:23 PM


Hi semua,

Tadi I pergi KL Bird Park. Ohhh...poskad Bird Park yang b4 ni teramat nipis, sekarang depa dah tukar. Dah tebal dan lebih berkualiti! Harga still sama RM8 untuk 6 keping.

I pergi berehat kat Fraser's Hill baru2 ni terjumpa 1 poskad Fraser's Hill berharga RM1.20.
http://www.flickr.com/photos/90725798@N07/8298909487/in/set-7215763...

Kat kedai tepi Post Office, ada jual 1 set poskad burung yang ditidak realkan. kalau sekeping RM1.50. Kalau beli 1 set jadi RM10.00 untuk 8 keping.
http://www.flickr.com/photos/90725798@N07/sets/72157632207197480/
View user's profile View All Posts By User
kkkhor
Member
***




Posts: 39
Registered: 27-10-2008
Location: Ipoh, Perak.
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Member Is Offline

Mood: OK lahhh.. Not Bad.

[*] posted on 8-1-2013 at 04:05 PM


POLITIK poskad boleh dibeli kat DAP web. Search DAP poskad RM10 satu set
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Mchc0520
New member
*




Posts: 1
Registered: 19-12-2012
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Maureen
Member Is Offline


[*] posted on 9-1-2013 at 04:26 PM


Poskad alor setar boleh dibeli kat muzium negeri kedah, satu paket agak agak 10 keping, harga sudah lupa tapi tak mahal. Poskadnya ada masjid zahir, menara telekom a/s, balai nobat, balai besar, lembah bujang, kuala kedah, pekan rabu...
Boleh view poskad kat my 119703, 122656, 127265. Alor setar memang susah nak cari poskad Malaysia yang lain... Biasanya saya beli di penang.
View user's profile View All Posts By User
 Pages:  1  2    4  ..  7

  Go To Top

Imprint