Postcrossing Official Forum
Not logged in [Login - Register]
Go To Bottom


Printable Version  
 Pages:  1    3    5  ..  21
Author: Subject: Selamat Datang ke Forum
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 262
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 11-11-2006 at 03:45 PM


:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):) @ chat_noir
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 356
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 13-11-2006 at 02:51 AM


Hello Benn! Good to see you here!! :)
View user's profile View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 13-11-2006 at 08:58 PM


Quote:
Originally posted by chat_noir
Hello!:) Apa kabar semua. Kucing hitam baru nak menumpang masuk join in. Name's bennjamin, panggil benn sahaja. Thanks very much to imajica and newrule for encouraging me to join in MY tag. Minta maaf sebab saya tak pandai bergaul sangat. More like a loner. Hanya memerhati...tapi hari nih tergerak hati nak join in. *dah tak tau nak chakap apa dah* (scratching me head)


Selamat datang ke Taman Sekodeng...hehehe..anyway cerita bab kucing hitam teringat kat gelagat nakal si Salem, kucing hitam sabrina the teenage witch...

hohoho! jangan jadi lone ranger...sedangkan lone ranger pun ada sidekick.

ekau cerita jer apa pun, anyway, bagi la detail sikit bout yourself.

lagi satu, kalau ada member yang join postcrossing ni ke atau yang minat ke, ajak la masuk subforum ni. tak da la sunyi sangat. ;)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 262
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 14-11-2006 at 04:57 AM


*lambai lambai back at chat_noir*

You can tag me now at MY-tag (selagi stok masih ada :))
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
asianpunk
Member
***


Avatar


Posts: 63
Registered: 19-12-2005
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: asianpunk
Member Is Offline

Mood: kanan, kiri

[*] posted on 19-11-2006 at 03:18 PM


Quote:
Originally posted by thumbellinapeapods
Hello everyone

I'm Ida... I'm so excited to be here... Didn't know that such thing as this exist. Tht's how backwards I am:P

Nice to meet you all :)


anyway welcome to the forum, kongsi2kan la kalau ada apa2 info pasal poskad kat malaysia ni
View user's profile View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 356
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 20-11-2006 at 02:29 AM


Hello Ida...welcome! welcome! Selamat Datang.....

Selalu2 lah drop by sini eh...share2 cerita fasal postcards! You kat mana ni?
View user's profile View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 356
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 20-11-2006 at 02:52 AM


Cool Ida! Happy to see ada positive response from the article in Metro.

You can share stories kat mana you buy cards kat sini. Also, we share pictures of cards received. And also any experiences in spending time on this hobby!

You can start with official cards, that is 5 cards at a time. Also you boleh main Tag kat thread Tag tu. Tapi baik2 , nanti u jadi "hantu" tag when u start there!!!

Ada any questions, by all means you can ask here, nanti adalah yang akan help to answer. Kalau office hours, K.Nurul memang menempek kat sini (shh...jgn beritahu boss!!! :D)


psst.......ketupat...imajica...aliah...dah bangun tidur tak tu?!
View user's profile View All Posts By User
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 262
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 20-11-2006 at 07:55 AM


Hai UmmuAmaar :)

Boleh sambung balik minat tu.. kat sini memang best tau :D tapi.. apsal letak bendera Mexico tu?
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 20-11-2006 at 08:43 AM


Assalamualaikum Ida dan Ummu Ammar, selamat datang.

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Kalau ada apa-apa nak tanya, tanya sahaja.

boleh tak Ida dan Ummu Ammar bagi lebih detail bout yourself.

Anyway Ida, hobi kumpul poskad ni, kalau jenis sabar, boleh guna official forum, tapi kalau jensi tak sabar nak dapat poskad dan nak tgk mailbox penuh dengan poskad..sila la join tag forum. sampai satu tahap, memang tak menang tangan.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
asianpunk
Member
***


Avatar


Posts: 63
Registered: 19-12-2005
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: asianpunk
Member Is Offline

Mood: kanan, kiri

[*] posted on 20-11-2006 at 09:17 AM


Quote:
Originally posted by UmmuAmmar
Hi semua!
Saya baru register hari ni. Semalam baca kat paper. Hobi ni dah lama ditinggalkan. Minat masih ada tapi tak tahu nak kongsi dengan sape. No kira bernasib baiklah ni.


selamat datang ke postcrossing, malaysian chapter, takpe sambung je minat tu, tak rugi dan tak bosan, kongsi2kan apa2 saje info pasal poskad kat sini
View user's profile View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 24-11-2006 at 09:37 AM


walaupun postcrosser dari Malaysia dah mula bertambah, tapi bilangan di dalam komuniti ini masih lagi ditahap mengecewakan. mana yang lain ni? takkan la tak nak poskad dari Malaysia kot? walaupun poskad Malaysia ni kurang variasi tetapi ada juga stok lama, stok terancam, dan custom made atau hand made. tak kan tak nak kot.. ?:)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
ketupat
Member
***


Avatar


Posts: 30
Registered: 14-7-2006
Location: Peninsular Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: zrl8
Member Is Offline


[*] posted on 24-11-2006 at 09:39 AM


saya rasa, mereka-mereka ni, ala-ala confused lagi.. yang baru-baru, for sure excited nak dpt poskad dari jauh dulu.. tak sabar2 tunggu kat diregistered.. tak pandang kiri kanan dah, khusyuk je kat main page.. hehe..
View user's profile View All Posts By User
charlie_dale
Member
*****




Posts: 285
Registered: 12-9-2006
Location: My hometown is Selangor but now in Sabah
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: Charlie_Dale
Member Is Offline

Mood: Weekdays: working Weekend: student

[*] posted on 24-11-2006 at 09:44 AM


harap Imajica dan sesiapa yang free, tolong g pm mereka ajak join komuniti BM ni. tak da la pusing-pusing muka saya-newrule-ketupat-asianpunk-imajica-chat noir-aliah then saya balik...hari-hari muka sama.

anyway saya tak sempat dan tak dapat berlama di internet sebab saya kini berpengkalan di cybercafe. so masa terhad. so tak sempat nak check satu-persatu sapa yang baru join postcrossing ni. yang mana saya perasan tu saya pm ajak join subforum komuniti BM ni.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
melur_draja
New Member
**




Posts: 17
Registered: 26-11-2006
Location: Putrajaya, Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: AuRuM
Member Is Offline

Mood: I'M ALIVE

[*] posted on 27-11-2006 at 08:04 AM


hai sumer....

selamat datang utk diri sendiri :D
View user's profile View All Posts By User
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 262
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 27-11-2006 at 08:06 AM


Hai cik adik manis berpayung.. selamat datang. Buat cam rumah sendiri yea.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 356
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 28-11-2006 at 01:27 AM


wah...canggih user name tu...melur-draja gitu!!! ;)

Selamat Datang!! Welcome!! Please, please....jgn jengah sekali and then lari!!! :D


psst..Imajica...u dah pm jemput orang2 baru ke? Today saya cam free sket...boleh buat activity ni kat office!!! :P
View user's profile View All Posts By User
melur_draja
New Member
**




Posts: 17
Registered: 26-11-2006
Location: Putrajaya, Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: AuRuM
Member Is Offline

Mood: I'M ALIVE

[*] posted on 28-11-2006 at 02:21 AM


sila beri tunjuk ajar...

terima kasih~~
View user's profile View All Posts By User
ketupat
Member
***


Avatar


Posts: 30
Registered: 14-7-2006
Location: Peninsular Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: zrl8
Member Is Offline


[*] posted on 28-11-2006 at 02:27 AM


hai *lambai-lambai*.. selamat datang, kalau ada pertanyaan jangan segan-segan. kat sini, ramai yg akan bantu. ;)
View user's profile View All Posts By User
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 262
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 28-11-2006 at 02:43 AM


@melur_draja: KB duk alik mano? :)

Quote:
Originally posted by newrule
psst..Imajica...u dah pm jemput orang2 baru ke? Today saya cam free sket...boleh buat activity ni kat office!!! :P

K.Nurul invite la. Saya malas sikit nak berpm ngan tmnet prepaid nye connection nih. Slow gila.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 356
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 28-11-2006 at 02:45 AM


Quote:
Originally posted by melur_draja
sila beri tunjuk ajar...

terima kasih~~


sila kan tanya apa2...if boleh tolong, by all means we will help.... ;)


Quote:
Originally posted by imajica

K.Nurul invite la. Saya malas sikit nak berpm ngan tmnet prepaid nye connection nih. Slow gila.


wokay...nanti saya buat "kerja" ni in between.....auditors dah terperap kat meeting room so no one to kacau me! ;)
View user's profile View All Posts By User
melur_draja
New Member
**




Posts: 17
Registered: 26-11-2006
Location: Putrajaya, Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: AuRuM
Member Is Offline

Mood: I'M ALIVE

[*] posted on 28-11-2006 at 02:51 AM


*imajica : sy buke d KB, tp KK.... kuala krai. ;)
View user's profile View All Posts By User
asianpunk
Member
***


Avatar


Posts: 63
Registered: 19-12-2005
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: asianpunk
Member Is Offline

Mood: kanan, kiri

[*] posted on 28-11-2006 at 05:56 AM


selamat datang melur_draja, huh klasik nama tu............... kalau ada info rajin2 la kongsikan
View user's profile View All Posts By User
melur_draja
New Member
**




Posts: 17
Registered: 26-11-2006
Location: Putrajaya, Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: AuRuM
Member Is Offline

Mood: I'M ALIVE

[*] posted on 29-11-2006 at 07:22 AM


isk... bunga tanjong ngan bunga melor lain kan...
hihi.. tp, bunga melor ni mmg ada lagu die sendiri...
"di hujung tempatmu... bunga melur..."~~~ :P
View user's profile View All Posts By User
newrule
Bahasa Melayu Community Moderator
******




Posts: 356
Registered: 4-4-2006
Location: Malaysia
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: newrule
Member Is Offline

Mood: The house is extremely empty without you - Bah, Mak and Ghaz. :( AlFatihah

[*] posted on 30-11-2006 at 08:44 AM


Quote:
Originally posted by imajica

K.Nurul invite la. Saya malas sikit nak berpm ngan tmnet prepaid nye connection nih. Slow gila.


Imajica....

K.Nurul dah invite 6 users, tapi takda sapa yang sudi....penat ler.... :( :(
View user's profile View All Posts By User
imajica
Member
*****


Avatar


Posts: 262
Registered: 7-12-2005
Location: KL
Country Flag:
Malaysia

Malaysia
Postcrossing Username: imajica
Member Is Offline

Mood: mood not found

[*] posted on 30-11-2006 at 10:39 AM


Eek.. sabar le. So far saya nye list yang dah invite ni.. 59 orang, tapi berapa orang je yang lalu lalang kat sini. Diorang takmo join pun takpe, kita bleh konker forum ni :P
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
 Pages:  1    3    5  ..  21

  Go To Top

Imprint